Nülan
Acceso Abierto Facultad de Ciencias Económicas y Sociales
Un aporte a la democratización y socialización del conocimiento universitario
Inicio
Tesis Recursos de aprendizaje Estadísticas de uso FAQ Acerca de ...
Tesis Recursos de aprendizaje Estadísticas de uso FAQ Acerca de ...

Geographical indication for kiwi fruits produced in the southeast of Buenos Aires province, Argentina

Berges, Miriam; Lacaze, María Victoria ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8514-5182; Lupín, Beatriz ORCID: https://orcid.org/0000-0001-6800-0312; Yommi, Alejandra; Rodriguez, Julieta A. ORCID: https://orcid.org/0000-0003-1658-5413 y Tedesco, Lorena. (2023). Geographical indication for kiwi fruits produced in the southeast of Buenos Aires province, Argentina. Comunicación presentada en 2 Inter-Conference Symposium, 6 Congreso Regional de Economía Agraria y 1 Latin-American Workshop on Productivity and Efficiency, Montevideo [URY], April 19-21, 2023.

[thumbnail of berges-etal-2023.pdf] PDF - Versión aceptada
Disponible bajo Licencia 4.0 Internacional

Descargar (442kB)
Compartir: Mendeley ResearchGate Bluesky X / Twitter Mastodon Facebook

Resumen

Quality differentiation in food production, including certification of specific standards or attributes, makes possible to obtain better prices and differential access to markets or specific niches of external and domestic demand in medium-high and high incomes segments. These activities usually involve intensive productions, integrated into highly specialized production chains, which imply not only agro-industrial transformations, but also include relatively complex personal and productive services, as well as sophisticated distribution, communication, and packaging channels. Fruit production in the southeast (SE) of Buenos Aires, Argentina, is a labor and capital-intensive activity, generates high profitability in small areas and mobilizes the local and regional economy. Kiwi fruit production in this region has increased steadily over the last ten years in terms of area, volume and infrastructures and recently has incorporated new packaging facilities and cool rooms. The region is the most important and productive zone of kiwi in the country (David et al, 2018). A favorable climate and very suitable soils allow achieving excellent quality fruits and high yields per surface unit.

Tipo de documento: Documento de Conferencia (Paper)
Autores:
Conferencia: 2 Inter-Conference Symposium, 6 Congreso Regional de Economía Agraria y 1 Latin-American Workshop on Productivity and Efficiency
Inst. patrocinadora: International Association of Agricultural Economists
Revisado por pares:
Estado: Publicado
Fechas:
  • Publicado: Abril 2023
Palabras Clave: Comportamiento del Consumidor, Atributos de Calidad, Valor Agregado, Kiwi
Alcance Geográfico: Sudeste Bonaerense
Filiación: Facultad de Cs. Económicas y Sociales > Centro de Inv. Económicas y Sociales > Grupo Economía Agraria
Facultad de Cs. Económicas y Sociales > Centro de Inv. Económicas y Sociales > Grupo Indicadores Socioeconómicos
Google Scholar: Ver citas en Google Académico Ver citaciones
URI: http://nulan.mdp.edu.ar/id/eprint/3882
Exportar datos:
Personal Autorizado: View Item
Editar ítem

Descarga mensual. Últimos 12 meses

Todo el contenido de Nülan, a menos que se indique lo contrario, está bajo una Licencia 4.0
Centro de Documentación :: Facultad de Ciencias Económicas y Sociales
Universidad Nacional de Mar del Plata :: Mar del Plata, Argentina
2009-2024

Nülan - Portal de Promoción y Difusión Pública del Conocimiento Académico y Científico soporta OAI 2.0 con una URL base https://nulan.mdp.edu.ar/cgi/oai2

Sistema Nacional de Repositorios Digitales (SNRD) EPrints Logo